dijous, 3 de maig del 2018

Com actuar en cas d'accident: conducta PAS (Protegir, Avisar, Socórrer)


Tot i prendre totes les mesures de seguretat possibles, mai controlem tots els factors i com a humans que som, puntualment cometem errors. Per això, és de vital importància conéixer com actuar en cas d'accident. Actuar correctament pot marcar la diferència que ens permeta salvar la vida dels nostres alumnes.

La conducta PAS indica les accions que haurem de portar a terme en cas d'accident. Aquesta conducta descriu el procediment a seguir per a minimitzar el risc de l'afectat i de tots aquells que l'envolten en una situació d'accident.

El PAS pas a pas

Protegir:
En primer lloc hem de realitzar tot el seguit d'accions que garantisquen la seguretat, tant de la persona afectada per l'accident, com dels que l'envolten, perquè ningú més prenga mal. Tot seguit hem de revisar l'estat de consciència de la víctima (fent-li preguntes bàsiques, verificant la seua respiració, etc.) i comprovar-ne les possibles lesions (palpant les diverses parts del cos a la recerca de dolors). És important calmar a la víctima per a mantenir-la mentalment tranquil·la. Finalment, si la persona es troba inconscient, i no pensem que puga tenir lesions a la columna vertebral pel tipus d'accident patit, l'hauríem de situar en posició de seguretat, tal com mostra la següent imatge:


Imatge de Xaudar Salud

Avisar:
En segon lloc, hem de trucar com més aviat millor al 112. Aquest és el telèfon d'emergències, que ofereix assistència, de la manera més immediata possible, a tota Espanya. Durant aquesta trucada haurem d'explicar, de la manera més exacta possible, com s'ha produït l'accident, a on ens trobem i quines són les condicions, per a facilitar l'actuació dels serveis mèdics.
Imatge de Noudiari.es.


Socórrer:
Si tenim coneixements de primers auxilis, aquest és el moment d'aplicar-los. Si aquest no és el cas, intentarem moure el mínim possible a l'accidentat. Ens centrarem a fer un seguiment de l'estat de consciència de l'afectat i intentarem, de la manera més calmada possible, animar-lo i tranquil·litzar-lo. Esperarem pacientment l'arribada dels serveis mèdics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.