diumenge, 29 d’abril del 2018

La importància de l'aula-taller de tecnologia.

Per a dur a terme una activitat sense riscos en qualsevol aula de Tecnologia s'han de donar uns principis mínims de prevenció i seguretat amb l'objectiu d'aprofundir en les condicions que tota aula-taller hauria de reunir per a minimitzar i corregir tot tipus de riscos que puguen produir-se durant el desenrotllament de les classes de Tecnologia.

Com es pot comprovar, s'observa com les característiques i dotacions de les aules-taller de tecnologia no són les mateixes en cap centre, podent ser la causa d'això el que la legislació educativa no faça menció dels requisits mínims per a crear una homogeneïtat, i el que deriva en la producció d'unes circumstàncies propenses a una sèrie de riscos.

El treball amb materials en Tecnologia no pot dur-se a terme en una aula qualsevol, les aules convencionals no disposen de les ferramentes i materials necessaris per a desenrotllar projectes tècnics escolars.

Encara que amb la LOGSE es redactara un decret d'espais mínims que hagueren de tindre totes les aules i laboratoris dels centres de secundària, entre ells l'aula-taller de tecnologia, aquest decret tenia com a propòsit el fet de poder treballar amb seguretat, però en derogar-se aquesta llei es va esvair la seua intenció i el reflex de què volien que fóra aquesta assignatura. 

Cada aula-taller és un món, i no s'assemblen res ni tenen elements estructurals comuns, donant-se habitualment dues úniques zones: L'aula i El taller. 

Es donen únicament dues zones i l'espai del magatzem, no té la importància que se li hauria de concedir. 

Moltes vegades això és degut a la impossibilitat estructural per a tindre una habitació destinada per al magatzem, i es posen en marxa solucions no molt segures, com pot ser el fet de guardar els projectes, material o les ferramentes en estanteries que, per a arribar a elles, els alumnes s'han de pujar en banquetes o fer equilibris.

Cal destacar la Importància de l'aula-taller de tecnologia i no mirar a un altre costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.